Marcus OlssonFrilansande webbutvecklare

rel="noopener"

Att använda target="_blank" för att öppna länkar i ett nytt fönster (och ny tabb de senaste 5-6 åren) är gammal praxis. Ett tag nu har det även varit allmänt accepterat att detta kan utgöra en säkerhetsrisk (läs mer om detta bl.a. här: https://mathiasbynens.github.io/rel-noopener) som man delvis kan lösa genom att använda rel="noopener".

Men häromdagen hittade jag en kort liten artikel från mitten av 2016 som väldigt smidigt demonstrerar det faktumet att rel="noopener" även påverkar prestandan på ett positivt vis, och detta markant – särskilt i Chrome och Safari.

Riktigt fascinerande – och kul då man sällan stöter på nya förklaringar på något som man använder flera gånger varje dag.


Kategorier

Länkar Webbutveckling

Tidigare inlägg
Hans Rosling 1948-2017

Relaterade inlägg
elchock.se
PHP 8.1 och PHP Foundation
esignering.se

🏠 Tillbaka till artiklarna