Marcus OlssonFrilansande webbutvecklare

Coin – ett kort för att tämja dem alla

Här är en idé; tänk om man kunde ha ett enda kort, som lagrade all data för alla dina kontokort, kreditkort, bonuskort och medlemskort? Det är precis vad folket på Coin har kommit på, och redan kommit en bra bit på vägen när det kommer till utveckling och tillverkning.

Via en kortläsare så läser man av sina kort till sin telefon, som i sin tur trådlöst för över datan till Coin-kortet. Med en enkel knapptryckning på kortet kan man snabbt byta mellan de korten som är avlästa när det väl är dags att använda det.

Fantastiskt smart idé, och om rätt utfört kommer det både att minska utrymmet man behöver i plånboken samtidigt som det fungerar som en backup.

Via deras webbsida så kan man just nu förboka Coin för $50, $100 kommer kortet att kosta när det väl släpps i mitten av nästa år.

Finns det inga nackdelar då? Jo – det finns inget stöd för EMV ännu (det diskuteras om ett framtida stöd dock), så en majoritet av kortterminalerna utanför USA kommer inte att stödja Coin, till en början i alla fall.

Uppdaterad 2017-05-22: Deras webbsida är nu nere efter tat de har gått i konkurs.


Kategorier

Betalningslösningar Coin Internet

Tidigare inlägg
Adobe confirms stolen passwords were encrypted, not hashed

Relaterade inlägg
Starlink
PSA: I morgon blir .com-domäner dyrare

🏠 Tillbaka till artiklarna