Marcus OlssonFrilansande webbutvecklare

Apple uppdaterar iMac:en

iMac uppdatering 2013

Det var ett år sedan sist, och äntligen så uppdaterar Apple sin klassiska (och enda nuvarande, av värde) stationära dator iMac.

Det är en intressant uppdatering, då den innehåller flera komponenter som förmodligen kommer att finnas med i den nästkommande uppdateringen deras MacBook Pro Retina. Dels Intel-processorn "Haswell" (som i redan i somras kom till MacBook Air) och stöd för 802.11ac-närverk. Men den riktigt intressanta biten är GPU:n som man numera får till basmodellen av 21.5" iMac:en, Intels Iris Pro. Iris-serien av GPU:er är likt Intels tidigare HD4000 och HD5000-GPU:er integrerade direkt i processorn, men betydligt mer kraftfulla (AnandTech jämförde flera av "syskonen" tidigare i år).

I dagsläget är det en Intel HD4000 som driver 13" versionen av Macbook Pro Retina, vilket flera användare rapporterar inte alls räcker till med t.o.m. droppade frames vid vanlig användning så som webbsurfning. MacBook Air:n fick visserligen HD5000 i en uppdatering till Haswell tidigare i år, men förhoppningsvis (och största sannolikhet) tittar Apple på Iris till MBP Retina.

Det svåra är nu bara vilken man ska köpa. iMac eller vänta på den kommande MacBook Pro Retina?


Kategorier

Apple Intel Macbook iMac

Tidigare inlägg
Affärsmodellen för Mars

Relaterade inlägg
Nytt från Apple 20 april 2021
Nytt från Apple 14 september 2021
1Password – inte längre native och endast via prenumeration

🏠 Tillbaka till artiklarna